Algemene Leden Vergadering 18 september

Op woensdag 18 sepember vindt de tweede ALV van 2019 plaats. Noteer deze datum alvast in uw agenda, meer informatie volgt op een later moment.

11-07 > Boering goes Esbeek!

Zonnepanelen op het gemeenschapshuis en de basisschool in de kerk. In Esbeek bestaat de coöperatie al meer dan 10 jaar. In die tijd hebben ze samen veel voor elkaar gekregen. Voor de Boerdonkse coöperatie Boerdonk Buitengewoon reden genoeg om eens op bezoek te gaan in Esbeek!

Op zaterdag 14 september vertrekken we met een touringcar naar Esbeek om daar kennis te maken met het dorp Esbeek en de initiatieven die de coöperatie daar heeft opgezet.

Het programma ziet er als volgt uit:

08:30 Vertrek met bus vanaf Hart van Bourdonck
09:30 Aankomst in Café Schuttershof te Esbeek
09:30 - 10:00 Koffie met gebak
10:00 - 10:30 Woordje door Piet Verhoeven - voorzitter coöperatie Esbeek
10:30 - 12:30 Rondleiding/informatie over projecten van coöperatie Esbeek
- Gerealiseerde CPO-woningen en visie over bouwen voor komende 20 jaar
- Café Schuttershof en realisatie school in de kerk
12:30 Vertrek met bus naar Hart van Bourdonck met onderweg een lunch
+/- 15:00 Aankomst Hart van Bourdonk

Deelname is uitsluitend voor leden van de coöperatie. De kosten bedragen €5,- per persoon. De coöperatie zorgt voor koffie/thee met gebak in Esbeek, een lunch en het vervoer. Aanmelden vóór 1 augustus, via e-mail (info@boerdonkbuitengewoon.nl) of bij een van de bestuursleden.

Lijkt het je leuk om mee te gaan maar ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan bij de coöperatie Boerdonk Buitengewoon! Stuur een e-mail met je gegevens naar info@boerdonkbuitengewoon.nl.

04-04 > ALV Boerdonk Buitengewoon op 10 april

Volgende week woensdag 10 april vindt de Algemene Ledenvergadering van de coöperatie Boerdonk Buitengewoon plaats in Den Hazenpot. Alle leden van de coöperatie zijn hierbij welkom. Gëintereseerden die nog geen lid zijn mogen de bijeenkomst alleen bijwonen als ze bij binnenkomst direct aangeven lid te willen worden. In verband met de Champions League wedstrijd Ajax – Juventus beginnen we iets eerder, namelijk om 19:30 uur.

Het programma ziet er als volgt uit:

- Vaststellen huishoudelijk reglemenent
- Update actuele thema’s
        Werkgroep bouwen/Korstenhof II
        Werkgroep BSO/KDV
        Werkgroep centrumplan
- Promotie
- Samenwerking Dorpsraad
- Rondvraag

Ten slotte hebben we voor alle leden nog een speciale verrassing. Wat dat is, hoort u op 10 april!!!

21-03 > Boerdonk schaart zich achter initiatief Boerdonk Buitengewoon

In de afgelopen weken is het bestuur van de nieuwe coöperatie Boerdonk Buitengewoon in Boerdonk huis-aan-huis bij iedereen langs geweest. Hierbij is iedereen geïnformeerd over de onderwerpen en ideeën waar de coöperatie op dit moment mee bezig is. Ook is iedereen gevraagd om lid te worden en de coöperatie te ondersteunen. Aan deze vraag werd massaal gehoor gegeven: ondertussen zijn er al zo’n 180 leden en de teller loopt nog steeds! Lid worden kan overigens nog steeds: stuur een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar info@boerdonkbuitengewoon.nl.

Na de officiële start in december vindt op 10 april de eerste Algemene Ledenvergadering plaats. Alle leden zijn die avond uitgenodigd om mee te praten over de onderwerpen waar de coöperatie nu mee bezig is en waar de komende tijd mee aan de slag wordt gegaan. Meer informatie hierover volgt later.

07-02 > Op zoek naar leden!

De Coöperatie Boerdonk Buitengewoon heeft inmiddels al 125 leden. Het doel is om zoveel mogelijk Boerdonkenaren te betrekken bij de plannen over de toekomst van ons dorp. Daarom is er in het weekend van 9 en 16 februari een actie om meer leden te werven. Het bestuur van de coöperatie gaat dan in Boerdonk huis-aan-huis langs om iedereen bij te praten over de plannen en om mensen te vragen om lid te worden.

De coöperatie werd eind december officieel opgericht. Tijdens de oprichtingsvergadering zijn er prioriteiten bepaald waar de coöperatie direct mee aan de slag is gegaan. Er zijn werkgroepen gevormd rond een aantal thema’s en er wordt gewerkt aan een PR plan.

Aanmelden kan ook direct per e-mail. Stuur een e-mail met je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres naar info@boerdonkbuitengewoon.nl.

27-12 > Nieuwe coöperatie een feit!

Onder grote belangstelling van menig Boerdonkenaar en andere belangstellenden werd de nieuwe coöperatie woensdagavond officieel opgericht. Bij Leekzicht ondertekenden de bestuursleden in het bijzijn van notaris van Egeraat de notariële akte waarmee de coöperatie Boerdonk Buitengewoon nu ook officieel een feit is. Bij de oprichting werd duidelijk dat de coöperatie een groot draagvlak heeft omdat zij direct al beschikt over ca 100 leden!

Na een terugblik op het in Boerdonk veel bewogen jaar gaf voorzitter Antoon Donkers een toelichting op de totstandkoming en bedoeling van de coöperatie. Antoon benadrukte dat in een klein dorp zoals Boerdonk samenwerking altijd essentieel is en centraal zal moeten blijven staan.

Hierna werd er samen geproost op de nieuwe coöperatie en volgde meteen de eerste ledenvergadering. In interactieve sessies werden de prioriteiten bepaald variërend van “Wonen, Zorg & Welzijn, Duurzaamheid, Jeugd en Onderwijs en Recreatie”. Het bestuur deed nog een oproep onder de vele aanwezigen tot ondersteuning en ook hier werd volop gevolg aan gegeven. Handen uit de mouwen zoals we Boerdonk kennen!